Szombat esti láz

Ma este a Houston Texans gárdája New Yorkba látogat a Jets vendégeként, hogy kipróbálja milyen a MetLife Stadium zöld gyepe. Túl szép, hogy igaz legyen, mégis az lesz: a Texans – védelmének domináns játékával – legalább két TD-s győzelemmel behúzza az AFC South első helyét és a rájátszásba jut. Indoklásul csak annyi, hogy a hazaiak támadójátéka az utolsó előtti helyen áll a ligában, míg a vendégek védelme az ezüstéremmel büszkélkedhet.

Meggyőződésem, hogy J.J. Watt és bandája felaprítja a Jets támadófalát, egyben Sam Darnoldot is. A hazaiak az első számú futó (Isaiah Crowell) és talán a legkiválóbb elkapójuk (Quincy Enunwa) nélkül kénytelenek pályára lépni, így várhatóan rövid időt töltenek a pályán támadásban. És bár a védelmük jobb kvalitású játékosokkal bír, de Deshaun Watson és DeAndre Hopkins sokakat meglepett már eddig is, és ha a futójáték is visszatér a régi kerékvágásba, akkor Lamar Miller is hozzátehet a vendégek várhatóan nem kevés pontszámú győzelméhez.

Tipp: Houston Texans 28, New York Jets 10

A késő esti mérkőzésen már inkább várok meglepetést és lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a Denver Broncos képes lesz kikapni a lesajnált Cleveland Brownstól hazai pályán is. A múlt héten demoralizáló vereséget szenvedtek a hazaiak a San Francisco 49erstől, és nagy erőkkel próbálják majd kiköszörülni a csorbát, de Chris Harris Jr. nélkül, valamint skill playerek hiányában a támadóoldalon meggyűlik majd a bajuk.

A képletet leegyszerűsítve: a két elit passz siettető, Von Miller és Bradley Chubb minél többször viszi földre a vendégek irányítóját Baker Mayfieldet, annál nagyobb az esélyük a sikerre, de… Baker Mayfield mozgékony és érzi a nyomást a zsebben. A futói és az elkapói jelen állás szerint több pontot képesek a táblára pakolni, mint a Broncos támadói. A Texans védelme ellen rémültnek tűnt Mayfield, a Mile High Stadiumban, főműsoridőben, ordító közönség előtt ugyanúgy lesz mitől megijednie, mégis valami azt súgja, hogy nem fog…

Tipp: Cleveland Browns 24, Denver Broncos 21

 

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS