Szomorkás brummogás

Ettől szűkebben meccset elveszíteni hogyan lehet? Talán kétpontos hátrányban 18 yardról kapufára rúgni a labdát. A Falcons, hogy még keserűbb legyen a vereség, a zárónegyedben feleslegesen hátrahúzódott, és erre majdnem ráfizettek, de csak majdnem. A vereség mellé még Zsiráfot is a kezdőben tartották.

„Glennon was fine!”

Amikor a főcsoport bajnokával ilyen szoros mérkőzést játszik egy ligaalja csapat, akkor azért lehetne előrelépésről beszélni. Lehetne. Mike Glennon irányító három negyeden keresztül még a legvadabb rémálmainkat is alulmúlta. Legalább a labdát nem tudták kiverni a kezéből. Félelmetesen gyenge lábmunkával mozgott a zsebben, nyelte a sackeket, mint kacsa a nokedlit. Nézzük kicsit a teljesítménye mögé a statisztikák segítségével. Amikor nem volt nyomás alatt, 27 passzából sikerült 20, ez kemény 171 yard és 1 TD, valamint 102.5 passer rating. Tehát, amikor egyáltalán nem volt nyomás alatt, kísérletenként 6.3 yardot átlagolt.

De az utolsó negyed, Misikém! Nem láttad az utolsó negyedet?! Engedelmetekkel mutatnék egy fotót, amin, ha alaposan megnézed, ott van rajta a győztes TD. Persze, ha az irányítónak olyan a lábmunkája, mintha dróton rángatnának egy hurkapálcikát és olyan lassú, mint a patkolt tetű, úgy nehéz.

 

Robert Alford még fut az elkapóval, ha Jordan Howard itt kapja, és ráfordul, nincs az a cornerback, aki megállítja. Így is elkaphatta volna, de ő kifelé fordult, a labda befelé jött, az egyyardoson amúgy is kilökték volna. Ugyanennyi kritikával lehetne kezelni az összes passzát, kivéve a Josh Bellamy-nak dobottat negyedik kísérletre. Abban a legendássá nemesedő utolsó drive-ban háromszor dobott a LoS, ugyanígy háromszor a first down marker mögé és mindössze egyszer az célterületre.

Ha össze kellene állítanom egy videót, hogy mitől rossz egy irányító, a negyven Glennon-átadásból ott lenne legalább harmincöt. Elképesztő lassan olvassa a pályát, ha egyáltalán olvassa, és még lassabban engedi el a labdát, semmi kakaó nincs a dobásaiban. Emellett pocsék a lábmunkája, gyenge a karja, és megvadult bakkecskeként ugrabugrál a zsebben. Még csodálhatjuk Glennon játékát néhány hétig, amit ezen a meccsen mutatott, az semmire sem lesz elég. Meg lehet veregetni a széles vállait, amiért nem adta el a labdát, majdnem így is a Bears nyerte a meccset, de ez talán többet elárul a Falcons védelméről, mint róla. Ezen a meccsen semmi szükség nem lett volna szaladni az eredmény után.

További random gondolatok az összecsapásról

  • A negyedik negyedig mindössze 4 passz röppent elkapó felé. Ebből a négyből három Kevin White-nak, aki elkapott egy 6 yardosat 3 és 20 szituációban, a következőnél elcsúszott, végül pedig simán átcsúszott a labda a kezei között. A negyedik próbálkozásra elkapta a labdát, visszafutott a Line of Scrimmage mögé, levitték a földre és eltörték a vállát.
  • Az amúgy is harmatgyenge elkapó posztról már korábban kiesett Cameron Meredith, most pedig White. Talán visszatér Marcus Wheaton, aki tavaly októberben lépett pályára utoljára.
  • Ettől talán nem függetlenül Tarik Cohen felé tucatszor dobtak, nyolcszor sikeresen, de összesen 47 yardért. Ebben benne van egy 19 yardos hatpontos.
  • Cody Whitehair pocsékul játszott, remélhetőleg ez csak annak köszönhető, hogy előszezonban nem edzett center poszton. A két büntetés nagyon fájdalmas volt. Ilyen képességű irányítóval a chain mögé kerülni megbocsáthatatlan.
  • Ha már itt tartunk, Glennon miatt sokkal nagyobb nyomás alatt játszik mindenki. Bár a meccs végére nagyjából egál volt a labdabirtoklás, a félidőben +5 perc volt a vendégek javára, míg a 3. negyed végére már kb. 8 perc előnyben voltak. Egy elrontott játék, néhány rontott szerelés az utolsó negyedben 10 pontot adott a Falconsnak.
  • Kyle Fuller, és Quintin Demps különösen rosszul játszott. Talán nem a veterán safety hibázott Hooper 88 yardos elkapásánál, de az elrontott szerelése már a második volt aznap. Arra számítani lehetett, hogy a teljesen összeszokatlan védők egyszer csak összezavarodnak. Fuller, ha jól számoltam, három szerelést rontott.
  • Bryce Callahan 10 yardot adott fel és semmit sem elkapás után. Nála sem a tehetség, hanem a hadrafoghatóság a kérdés.
  • Deonte Thompson szokás szerint az utolsó visszahordásánál majdnem elvesztette a labdát, ráadásként elpocsékolt 6 yardot és 20 másodpercet. Ezt leszámítva nagyon jó volt a special team. Még Connor Barth is simán bebombázott egy 54 yardosat, Cohen pedig 3 visszahordásból hozott kerek 45 yardot. Egy ilyen támadósor mellett nem kell ecsetelni, mennyire fontos a jó mezőnypozíció.
  • Melyik csapat vezetett utoljára touchdown-t érő támadást zsinórban 6 futásból 70 yardért? Olyan van, hogy egy futó elszabadul, de ilyenre én nem emlékszem.
  • A végén a linebacker sor közepéről Jerell Freeman is szabadságolta magát a teljes hátralévő szezont a sérültlistán tölti majd.

Az NFC bajnokot 23 ponton tartani mindenképp hatalmas érdem. De az a hatalmas hiba a 88 yardos TD-nél, és négyből semmi a 6 yardos vonalon az, ami miatt öt éve mondjuk, hogy ez a csapat egy évre van attól, hogy jó legyen.

Tamás Mihály

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS