TNF – A legősibb viszálykodás…

Green Bay Packers-Chicago Bears

Ahogy az illő, az amerikai profiliga legősibb rivalizálása főműsoridős meccset kapott, így az egész világ láthatja, ahogy a Green Bay Packers játékosai a himnusz alatt összeölelkezve protestálnak az USA-ban jelen levő faji megkülönböztetés és rendőri brutalitás ellen. Én ezt mára egy szenzációhajhász eseménynek tudom be, de, ha a csapat legendája, Aaron Rodgers erre kéri a Lambeau Field népét, akkor mérget vehetünk arra, hogy majd’ nyolcvanezer ember karol egymásba a lelátón a The Star-Spangled Banner felcsendülésekor.

A két legendás franchise 193. alkalommal csap össze péntek hajnalban, a mérleg eddig döntetlenre áll, mindketten 93 győzelmet szereztek, 6 döntetlen mellett, így a győztes egy hajszálnyi előnyre tesz szert.

A Wisconsinban vendégeskedő Chicago Bears múlt hétvégén némi meglepetésre legyőzte a Pittsburgh Steelers gárdáját, hála a talajon parádézó Jordan Howard-Tarik Cohen futótandemnek. Ők jó eséllyel a hazai védelmet is próbára tehetik, lévén a Packers futás elleni védekezése eddig átlag alatti. A vendégek irányítója, Mike Glennon sajnos nem képes tényezővé várni, egyelőre azonban várat magára Mitch Trubisky debütálása.

A vendégek védelme inkább futás ellen hatékony, ezt pedig a hazai pályán fényévente leszereplő Rodgers kegyetlenül ki is használhatja. Célpontjaival remekül megértik egymást, Ty Montgomery futót rendre bevonja a passzjátékba, ráadásul a Cincinnati Bengals ellen pihenő elkapó, Randall Cobb is visszatér, így a célpontok számossága és Rodgers játékintelligenciája garancia a sikeres passzjátékra. Az egyetlen buktató a hazaiak támadófala lehet, idén már 13 sacket engedtek, a legtöbbet a ligában.

A védelmek egyik oldalon sem dominánsak, de az egysíkú chicagói támadások könnyen naggyá tehetik Clay Matthewsékat, egy jó futás elleni game plan könnyen hibákba hajszolhatja Glennont. Az számomra elképzelhetetlen, hogy a Bears védelme 60 percen keresztül képes lenne kontrollálni a hazai támadókat, így tőlük ma nem várhatunk kiugró teljesítményt meccset.
A labda mindkét oldalán a Green Bay tűnik jobbnak, sima mérkőzést és hazai győzelmet tippelek.

Holczer Ádám

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS