TNF – A lét elviselhetetlen könnyűsége

Green Bay Packers – Chicago Bears 35-14

Lehet érezni fájdalmas érdektelenséget? Próbálom a sztoikus filozófia tanítása alapján elérni a belső nyugalom állapotát. Nem megy. Lehet, az alvásmegvonás.

Amikor egy örökrangadón az utolsó három negyed garbage time, akkor felesleges elemezni. De már sokszor leírtam ezt az elmúlt években. Még a Mindenható sem akarta nézni Mike Glennon balfüttyködését. De ki a fene nem látta ezt előre? Az mondjuk meglepett, hogy a Green Bay Packers alig tudott 11 játékost összekaparni, és úgy gyalogoltak át az első támadásban a védelmen, mint a kengyelfutó gyalogkakukk. Az is meglepett, hogy egy kiütéses vereségnél a sérült sztárfutódat visszaküldöd a meccsbe a zárónegyedben. Clay Matthews 5 éve kizárólag a Chicago Bears ellen csinál bármi figyelemre méltót, tőle a sack-fumble várható volt. Tudom, hogy olcsó a hasonlat, de volt már valaki olyan szerencsés, hogy az éjszaka közepén egy őz az autója elé ugrott?

Az őzektől ostobább állatot tényleg nehéz találni. Hihetetlen kecsességgel tudnak mozogni, kivéve, ha egy másfél tonnás fémdoboz robog feléjük. Glennon kecses mozgásáról nem tudok bővebbet, de mégiscsak az Univerzum egyik legjobban fizetett profi atlétája, ügyetlen nem lehet. De futballpályára többé már nem engedném. Annyi szép szakma van ezen a világon. Találja meg a hivatását máshol. A Packers védelmének taktikája egyszerű volt: 1. Találj valakit, akit pályára küldhetsz 2. Blitzeld ki Zsiráfból az eleven szart. Nos, cserébe ő olyan lelkesedéssel adta nekik a labdát, mint gyermekorvos a piros nyalókát. A mérkőzés utáni nyilatkozatok alapján a karrierjének érdemi része lezárult.

A Bears jelenlegi produkciója eladhatatlan és gyenge. A Steelers otthon érezhette magát, két nappal a mérkőzés előtt még volt eladó jegy. Ez ritkán fordul elő, lévén kiváló ütemérzékkel az USA egyik legnagyobb városában sikerült megépíteniük az NFL egyik legkisebb stadionját. Tanulhatnának tőlünk.

Úgy hírlik, hogy a Bears vezetőség a 2014es szezon végén behívta magához Phil Emeryt, kit szeretne következő vezetőedzőnek. Nem lehetett túl meggyőző. Ryan Pace is hamarosan megkapja a kínos kérdéseket. Kizárt dolognak tartom, hogy John Fox visszatér a 4. szezonjára. Egy jó irányító persze hatalmasat lendít minden csapaton, de a legnagyobb probléma, hogy egyszerűen képtelenek a játékosokat felkészíteni. A másodévesek közül Jordan Howard, Cody Whitehair és Leonard Floyd is jobban játszott, amikor kijött az egyetemről. Azokat pedig ne is említsük, akiket úgymond örököltek. Kyle Long fejlődését mennyire segíthette, hogy három év alatt három poszton játszott? Charles Leno, Josh Bellamy és sorolhatnám napestig. Aki azt várja, hogy idény közben kirúgják Foxot, csalódni fog, de az első komolyabb változás remélhetőleg megtörténik 10 nap múlva. Képzeljük el azt az állapotot, hogy nincs egy újonc irányító, aki miatt lehet izgulni. A nagy változás pedig a Fekete Hétfőn jön majd,  addig is belső nyugalom…

Tamás Mihály

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS