TNF – Ki nyeri a ragadozók csatáját?

Carolina Panthers – Philadelphia Eagles

Elérkezett a nap, mikor végre olyan csütörtöki rangadót kapunk, amiért érdemes lesz ébren maradni/felkelni. Két eddig remeklő gárda csap össze Charlotte-ban, a győztes pedig csatlakozik a Kansas City Chiefs-hez, és másodikként szerez öt győzelmét 2017-ben. A Philadelphia Eagles-től és főleg a másodéves Carson Wentz-től többet kaptunk eddig, mint vártam a szezon előtt, nopláne ehhez hozzájön egy masszív futójáték is, így némi meglepetésre egy valóban produktív támadóalakulat állt össze Philadelphiában. Hosszú, főleg talajon vezetett támadások és mértani pontos Wentz-féle harmadik kísérletek jellemzik a támadásokat, méghozzá olyan sikerrel, hogy az irányító pályafutása során először négy hatpontost osztott ki a múlt héten. (Emellett 37 sikeres harmadik kísérlettel vezeti a ligát, ebből hatszor TD született.) A házigazdák védelme, Luke Kuechly-ék 38%-ban tudják csak megállítani a támadást 3rd downnál, ami elég gyengécske Wentz szerencséjére.

A vendégeknek igazán a passz elleni védekezés a gyengéjük és ezzel elérkeztünk a mérkőzés kulcsához. Ha Cam Newton irányító folytatja szárnyalását és ennek a Philly védelme nem tud ellenállni, akkor könnyen megjósolható a végeredmény. Newton nehezen lendült játékba, de az elmúlt két meccsen háromjegyű irányítómutatóval és hat hatpontos átadással örvendeztette meg a Párducok híveit idegenben, jelesül a Patriots és a Lions otthonában. Célpontjai közül Kelvin Benjamin és Devin Funchess is egyre hatékonyabb, míg a pálya közepén Ed Dickson játszik egyre jobban, feledtetve a Cam-kedvenc, Greg Olsen hiányát. A hazai védelem nem jeleskedik a labdaszerzésekben idén, de a Julius Peppers vezette passz siettetés eddig 17 sacket eredményezett, ami a harmadik legjobb a ligában. A vendégeknél Lane Johnson támadófal ember agyrázkódás miatt nem védheti irányítóját, a hazai védők, Mario Addison és Kawann Short pedig alig várják, hogy kihasználják az adódó alkalmat.

Enyhe hazai fölényt látok, mégpedig az említett passzjáték és a jobb hazai irányítósiettetés miatt, így az állatvilág két ragadózójának összecsapását a szárazföldi példány nyeri ma éjszaka.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS