TNF – Nem szégyen a futás…

Fél Szöul még Younghoe Koo (LAC) barátunkat siratja ama híres-neves Shelby Harris (DEN) blokk miatt, de máris indul a következő játékhét. Nézzük hát, mit is remélhetünk, a csapatok és a játékosok számára sem igazán népszerű Thursday Night Football idei első felvonásától.

2016-ban a liga úgy döntött, a csütörtök esti mérkőzéseken főként csoportriválisok csapnak majd össze, a presztízs és a felfokozott érzelmek hátha jobb nézettséget hoznak, a terv azonban kudarcot vallott. Mondjuk egy Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans rangadótól, vagy egy tükörsimának ígérkező és azzá is váló Los Angeles Rams – Seattle Seahawks, esetleg Cleveland Browns – Baltimore Ravens csemegétől kérdés, hogy mit vártak, mindenestre idén koncepciót váltottak Roger Goodellék.

Ennek értelmében olyan csatáknak lehetünk szem- és fültanúi, ahol tradicionális riválisok, netán a szezonkezdetkor kiválónak jósolt csapatok ütköznek meg egymással. Nos, ez a terv annyira sikerült, hogy az amúgy is roppant gyenge első játékhét talán két legrosszabb csapata néz ma hajnalban farkasszemet. Az Andy Dalton 4 (!) labdaeladásának hála, lenullázott Cincinnati Bengals a kezdő irányítóját lecserélő Houston Texans gárdáját fogadja.

Dalton múlt heti játéka aggodalomra ad okot a hazaiaknál, a rőt irányító 170 yardot hozott össze, 50% környéki passzpontosság mellett, az eladott 4 labdát pedig már említettem. Tőle hatalmas javulás kell, ha ez meglesz, javulhat a futójáték is, ugyanis a Ravens elleni eredménykényszer nem hagyott időt a talajon vezetett időigényes támadásra. A Texans offense is csúnyán leszerepelt, Tom Savage 13 passzjáték után kénytelen volt átadni a stafétabotot az újonc Deshaun Watsonnak, aki ugyan kiosztott egy hatpontos passzt DeAndre Hopkinsnak, de labdaeladás is volt, ráadásul a pontossága is “vadállat” elődjét idézte.

A védelmek sem alkottak maradandót, Geno Atkins sackje volt az egyetlen, amit produkált a két gárda, de a Texans mentségére szóljon, J.J. Watt korán kivált sérülés miatt. Watt ennek ellenére ott lesz a pályán, de nem 100%-os állapotban. Rosszabbul járt azonban négy társa, akik agyrázkódás miatt kénytelenek kihagyni a mai hajnali összecsapást. Vasárnapra talán esélyük nyílt volna a játékra, ezért is érthető a bevezetőben említett ellenszenv a TNF kapcsán. Az már más kérdés, egy itt összeszedett sérülés kikúrálására már 10 napjuk lesz.

A nyitóhéten látottak alapján (Dalton formája, illetve a Texans futás elleni védelme) azt gondolom, a futójátékra kell helyezni a hangsúlyt Cincinnatiben, és ha a Jaguars-szintet sikerül hozniuk, könnyű győzelmet arathatnak. Minden más esetben reális esélye lehet a vendégeknek arra, hogy az újonc Watson győztesen hagyja el a pályát élete első profiligás kezdése után. Pontatlan, nem túl kreatív és pontszegény mérkőzést várok, de ne legyen igazam…

Holczer Ádám

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS