TNF összefoglaló – Az Ohio-i csata

A bevezetőben szokás valami frappánsat írni, hogy mennyi mindent tanultunk a meccsből és milyen bölcs következtetéseket lehet ebből levonni. Mi sajnos semmi olyasmit nem láttunk, ami meglepett volna, lehet bennük van a hiba. Amit láttunk, annak a Cleveland Browns nem örülhet, győzelem ide, vagy oda. Lehet ezt a tényleg létező ellenszenv mondatja, ezért megpróbáljuk megindokolni.

  1. Joe Burrow is legit! Jelenleg ő a 3. legjobb irányító a csoportban. A.J Green remélhetőleg visszanyeri a formáját, mert szerintünk még mindig tud. De ha nem, Ty Boyd akkor is alulértékelt klasszis elkapó, minden megmozdulása élmény és Joe Mixon megbízható,  robbanékony futó. Ha melléjük felnő az este egy gyönyörű megmozdulást már mutató Tae Higgins és C.J. Uzomah, akkor a skill posztokon ez a Cincinnati Bengals nagyon rendben lesz. Burrownak meg kell tanulnia, hogy ez nem a Pac-12, nem olyan könnyű kiforogni a védő karjából, ha érkezik a nyomás…
  2.  A nyomás márpedig érkezik, a Bengals támadófala csak technikailag NFL-szint. A támadófal jobb oldalát a holdig kéne rúgni, konkrétan rajtuk ment el ez a meccs is, és hol van még a szezon vége.
  3. A védelmük sem különb, főleg a már 32 éves Geno Atkins nélkül, aki mögött nincs senki. Nem tudom, a Minnesota Vikings bukott CB sorát miért kellett leigazolni.
  4. A Bengals 22 kezdőjátékosából szerintem nincs 7, akit be tudnék kiabálni másik 20 csapat kezdőjébe. Ami azért fura, mert Marvin Lewis keze alatt még nem tűnt a keret ennyire sivárnak, bár hat győzelem se sok. A fejlődés elmaradt. A legnehezebb poszton seggel előre beleestek egy évtizedes tehetségbe (bizarr képzavar, de szeretem használni). Építsenek köré csapatot, kérem alássan!
  5. Bár lehet túlértékeljük Burrow teljesítményét, a hazai védelem zsinórban másodszorra is megkapta a maga 30 pontját, és lehetett volna ez szorosabb, de a bírók még mindig keresik a formájukat…
  6. Ha már bírózunk, a Browns ugyanolyan fegyelmezetlen, mint tavaly volt. Wyatt Teller falember állandóan sípszó után rohant az emberbe, de csak egyszer fújtak ellene, Burrow második hard count után beugrasztotta a védőt az egy yardos vonalukon, sorolhatnám.
  7. Igazságot Jarvis Landrynek! Aki most kezdte el nézni a sportot, az nem érti, hogy ez az Odell Beckham Jr. nevű korrekt második számú elkapó körül miért ekkora a hercehurca? Nos, 2015-ben ő egy nagyon menő játékos volt, azóta inkább az a kérdés, hogy vajon boldog-e, felfogja-e a playbookot, megfelelően használják-e, stb. Jarvis Landry jött, látott, és nem pofázott, hanem teljesített. Alant egy sokatmondó illusztráció.
  8. Mázlija, hogy nem is kell köré építeni a támadójátékot, mert akkor már rég kiakadt volna. Bár Austin Hooperből se láttunk eddig sokat, David Njoku pedig sérült, így a Kevin Stefanski által kedvelt 2 TE-s felállások keddig váratnak magukra, de ilyen futójáték mellett nem kell erőlködni, főleg egy ilyen védelem ellen. A Chubb-Hunt futótandem a legjobb a ligában.
  9. Baker Mayfield fejlődését nem értem, miért, pontosabban mitől várják. A Bengals-védelem ellen nem lehetett rosszat hívni, bármit csináltak, működött. De komolyan azt hisszük, hogy a több roll out megoldást jelent? Ilyen egyszerű? Azért hatékonyabb, mert a pálya kétharmadára így nem kell odafigyelnie. Ha a védelem a maradék egyharmadot lezárja előtte, akkor mi van? Az erősebb play action használatával egyetértünk, de ne kényszerítsék, hogy olvassa a pályát, mert abból csak a baj lesz.

Kellemes ellenfél volt ma éjszaka a Bengals a házigazda Browns számára, de problémái nem oldódtak meg, sőt érezhetik, hogy ez a csoportellenfél is hamarosan a nyakukra nő.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS