TNF Week 11 – Titánok harca…

Pittsburgh Steelers – Tennessee Titans 40-17

Ebben a szezonban bármelyik csapatról írom azt, hogy bajnokesélyes, a következő héten haldokló csillagként omlik magába. Úgyhogy most csak félve merem leírni, hogy a játékosok által egyöntetűen utált csütörtöki meccsen a bajnoki címre is esélyes Pittsburgh Steelers fogadta azt a Tennessee Titanst, amely talán még mindig nem vívta ki teljesen a liga, a szurkolók és a fogadóirodák elismerését. Szerencsére komoly sérülés ezen az estén nem történt, viszont nézők milliói lettek rosszul ettől az új kameraállástól. Évek óta próbálkoznak vele, nem ismerek embert, aki el tudná viselni. Lehet, én járok rossz társaságba…

Az eredmény várható volt, a hazaiak a liga egyik legjobb, ha nem a legjobb védelmét küldték pályára, ráadásul főműsoridőben a Steelers szinte verhetetlen. A vendégek szintén csoportelsőként érkeztek, holott talán a védőfal kivételével egyik csapatrészük sem különösebben kiemelkedő. De a Steelers-legenda Dick LeBeau-nál kevesen ismerik jobban a másik oldalon játszók erősségeit.

Ugyanakkor sokan ismerik LeBeau mester jelenlegi védelmét, amit aztán elég könnyen fel tudtak szeletelni, ehhez egy erősen passzorientált, ún. no huddle taktikára volt szüksége a hazaiaknak. Azonnal bele is csaptak a lecsóba, 3 perc alatt végigtrappoltak a pályán, majd Antonio Brown lehúzott egy 41 yardos passzt a célterületen, amire Marcus Mariota azonnal válaszolt egy eladott labdával, de a védelem mentette a menthetőt, és csak mezőnygólt engedtek. Alig kezdődött el a meccs, máris 10-0. A Titans következett, és egy elég fura támadás végén: úgy tűnt a támadófaluk nyeri a párharcait, vártam a meglódulásokat, de DeMarco Murray folyamatosan a saját falembereibe szaladt bele. Derrick Henry első labdaérintéséből látszott, hogy jobb meccse van, érthetetlen módon hanyagolták. Vicces módon egy késleltetett snapért kirótt büntetés tartotta életben a vendégek menetelését, majd Corey Davis bemutatkozása után Mariota csinálta meg a pontokat egy 7 yardos futással.

Ezzel véget ért egy időre a tűzijáték, de a szezon legizgalmasabb 6 pontos negyedét láthattuk. A Pittsburgh kissé érthetetlen módon befejezte a sikeres felpörgetett támadójátékot, és a kontra futójátékok sem ültek annyira. Ellenben a speciális egység sikeresen blokkolt egy mezőnygól kísérletet, majd egy újabb eladott labdát Coty Sensebaugh kis híján visszavitt a célterületre. Már itt kiüthették volna a vendégeket, de nagyon szívós csapat a Titans, amikor kell, valaki mindig megrázza magát, általában Jurrell Casey. A végén még szerencséjük is volt, Brown első és utolsó hibáját ezen az estén Martavis Bryant javította, majd a bírók hibáztak egy hatalmasat és adtak 11 yardot ajándékba a vendégeknek.

A második félidőben a Titans meg is büntette a kihagyott ziccereket, Rishard Matthews Mariota remek passza után Messit megszégyenítő testcselekkel szerzett hatpontost. Sensabaugh erre meccsre biztos emlékezni fog egy darabig. Kár, hogy a Steelers is tekert egyet a potméteren és ugyanúgy kezdték a második félidőt, ahogy az elsőt. Egy szinte hibátlan ötperces drive végén ismét Brown húzott le egy labdát, majd jött a fordulópont. Ugyanis hiába vezetett Mariota egy semmivel sem gyengébbet, Delanie Walker mit ejtett el, te jó isten! Még Cris Collinsworth is ’tácsdánt’ kiáltott a közvetítőfülkében. Cameron Heyward ezután földre levitte Mariotát és jöhetett a mezőnygól. A Vasas ezután vissza se nézett, újabb ötperces támadás után Le’Veon Bell futását még nem adták meg (Mariotáét igen, hm), de Jesse James és bandája úgy eladta a futást, hogy a védők azóta se tudják mi történt.

Ezt követően nem sok izgalom maradt a mérkőzésen, csak a különbség volt kérdéses. A biztonság kedvéért Mariota még kétszer a hazaiaknak passzolt, bár az utolsóért nem lehet hibáztatni. Ezt nem sokan láthatták, a kameramozgástól teljesen felkavarodott gyomrú nézők valószínűleg már félájultan feküdtek a mosdóban.

Néhány gondolat:

  • Todd Haley támadókoordinátor meglepő módon 45 passzkísérlet mellett mindössze 17 futójátékot hívott, és egy Big Ben vágta még belefért. Nem hinném, hogy ez a recept a sikerre.
  • Az elképesztően játszó Brown mellett Bell így is összeszedett 100 yardot és 1 TD-t. Valószínűleg nincs jobb irányító-elkapó-futó kombó a ligában.
  • Dick LeBeau nem tudott megújulni erre a meccsre, a Steelers azt csinált, amit akart.
  • A szezonban nem különösebben jól játszó Marcus Mariota statisztikailag legrosszabb meccsén van túl. És most jön a de… Ha Walker elkapja, ha Davis nem áll meg, az már egy lényegesen pofásabb teljesítménynek tűnne. Amit a védők lehúzhattak, azt le is húzták, van ilyen. A sorsuk a saját kezükben van, csoportgyőzelem vagy a szabadkártya is meglehet. De ettől sokkal több kell.
  • Talán nem volt a két csapat között ekkora különbség, de a hazaiak minden csapatrészben az ellenfelük fölé nőttek, ráadásul a labda is feléjük pattant. Ez pedig nagyon jó kombináció. Most van 10 napjuk, és a sorsolásra nem lehet panaszuk. Ha az edzők tényleg összerakták a kirakós darabkáit, és ezt a támadóteljesítményt meg tudják ismételni hétről hétre, akkor februárban a kínai ruhagyárak nem győzik majd postára adni ezeket a roppant ízléses sárga törülközőket.

Tamás Mihály

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS