Trade Deadline összefoglaló

Az idei szezonban meglepően sok GM gondolta úgy, hogy a szezon hátralévő részéhez némi erősítésre szorul a csapata, és ezért hajlandóak is voltak némi ellenértéktől megszabadulni. A kereslet néhány esetben találkozott a kínálattal, és a határidő lejárta előtt néhány órával 5 csere is megköttetett.

Houston Texans kapja: Demaryius Thomas és 2019 / 7. kör
Denver Broncos kapja: 2019 / 4. kör

Twitter

Az egyre inkább formába lendülő Will Fuller térdsérülése után az elkapó poszton egyébként is nagyon karcsú Texans nem hagyhatta, hogy Keke Coutee egymaga próbáljon a helyére lépni (főleg, hogy általában ő is sérült). Demaryius Thomas 1300 yardos szezonjait valószínűleg már nem tudja megismételni, de Fuller pótlására tapasztalata és stílusa alapján alkalmas lehet, és egy csoportgyőzelemre pályázó csapat nem kockáztat nagyot egy 4. körös választás átadásával. A Denver jövő évi tervei között pedig inkább az újonc Courtland Sutton, és nem a 14 millió dollárt kereső 31 éves Thomas szerepel. Így érthető, ha megváltak az egyik ikonikus játékosuktól.

Eagles kapja: Golden Tate
Lions kapja: 2019 / 3. kör

TwitterEz az a csere, amit nem értek, hogyan jöhetett létre. Nem a vevő szempontjából. Golden Tate természetesen sokkal jobb, mint a csalódást okozó Agholor, és az Eagles-től nagy hajrá kell a rájátszásba kerülésért. Egy ilyen mentalitású elkapó, mint Tate aranyat ér. A Lions pedig mintha feltette volna a kezét erre a szezonra, holott most adtak ki egy 5. körös picket egy 30 éves nose tackle-ért, de egy 30 éves elkapó nem fér bele a terveikbe? Nem úgy nézett ki, hogy Tate lelassított volna. Nemcsak a pályáról, de az öltözőből is nagyon fog hiányozni.

Ravens kapja: Ty Montgomery
Packers kapja: 2020 / 7. kör

A 2015-ös draft újabb tagját is sikerült elcserélnie a Packers vezetőségnek Randall és Hundley után. A Rams ellen hatalmas botrányba keveredő Montgomery egy nem túlságosan jó futó/elkapó/visszahordó, egy 2020-as 7. kör tökéletesen jelzi az értékét.

Redskins kapja: Ha Ha Clinton-Dix
Packers kapja: 2019 / 4. kör

Twitter

Bár a ProFootballFocus nagyon szereti, az edzői stáb nem ragaszkodott hozzá. Az elmúlt években folyamatosan érkeztek a magasan választott defensive back játékosok, és egy pillanatra sem merült fel senkiben, hogy Clinton-Dix szerződését meghosszabbítsák. Tavaly Burnett esetében még a kora indokolhatta ezt, de Clinton-Dix esetében ez felettébb meglepő. A Redskins védelme csendesen a liga egyik legjobb egységévé nőtte ki magát, most erősítik tovább a hátsó alakzatot. Bár Swearinger mellé nem a legideálisabb választás, fél szezonra ennyit megér. Csak azt nem értem, hogy elkapóposzton úgy tűnik nem akartak erősíteni?

Rams kapja: Dante Fowler
Jaguars kapja: 2019 / 3. kör + 2020 / 5. kör

Jacksonville Jaguars / Twitter
Jacksonville Jaguars / Twitter

A Rams védelem a rengeteg nagynevű játékos ellenére sem akar olyan domináns egységgé összeállni, mint amit a szezon elején vártak. A vezetőség nem ült a kezén, és megszerezte a legjobb védőfalembert. Persze Fowler nem véletlenül volt elérhető ilyen áron. Fokozatosan szorult ki a nagyon erős Jax védőfal rotációjából, voltak problémái a hozzáállásával is. Egy toronymagas bajnokesélyes csapatban bizonyíthatja a rátermettségét.

Nem hiszem, hogy különösebb paradigmaváltás következett volna be a csapatépítéseknél, sikert továbbra is a saját maga által draftolt játékosaira tud elérni egy franchise. De talán már nem tekintenek úgy egy középső körös választásra, mint becsüs az aranyra. Emlékeztetőül azoknak a játékosoknak a névsora, akiket 2015-ben az első körben draftoltak, és azóta a csapatuk vagy elcserélte, vagy nemes egyszerűséggel kirúgta őket.

#3 Dante Fowler, Jr.

#4 Amari Cooper

#9 Ereck Flowers

#12 Danny Shelton

#18 Marcus Peters

#19 Cameron Erving

#26 Breshad Perriman

#28 Laken Tomlinson

#29 Phillip Dorsett

#30 Damarious Randall

#31 Stephone Anthony

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Jameis Winston vasárnap a kispadon kezdi a meccset, mert inkább Ryan Fitzpatrick kapja meg a bizalmat, még siralmasabb az összkép. Egy megbízható teljesítményre képes veteránért megéri ettől kevesebbet kockáztatni. Ezt lassan az NFL vezetői is kezdik felismerni. Nekünk, szurkolóknak ettől is csak izgalmasabb lesz a szezon.

Tamás Mihály

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS