Van egy elméletem 3.0 – Vadászat

Az előző héthez képest nem sok változás történt az élmezőnyben. A Football Outsider elemzéseit követve a Top 5-ből kifutott Leonard Fournette, a helyére a szintén újonc Dalvin Cook jött fel, továbbá Terrance West helyére nyomulnak többen: Jordan Howard a Bearstől és Jamaal Charles bácsi, immáron a Broncost erősítve. Továbbra is toronymagasan csücsül a trónon Kareem Hunt, s mint említettem a kollégáknak, nem fogom megúszni a Hunt-cikket. Az elkapásokban Chris Thompson, Hunt, Christian McCaffrey triumvirátus viszi a szezon elejét, de nem húzom tovább, filmszínházunk bemutatja…

Kareem AJ Hunt

Mit adott ismét Ohio állam a futball templomának? A helybeli, már középiskolában három csillaggal (öt a maximum) jelölt tehetség a Toledo Rockets főiskolai csapatát választotta. Nem kezdett rettenetes teljesítménnyel, csak a második évére robbantott, igaz három meccset kihagyott sérülés miatt, a GoDaddy Bowlon rekordot állított be, mégpedig nem is akárkiét, lévén Barry Sanders csúcsa ez.

Eztán kisebb kisiklás következett, mikor is az alma mater két meccsről eltiltotta, kitudja milyen okból, majd visszatérve újra lesérült. Utolsó évében nem sikerült átlépnie a másodéves számait és ez azért fontos, hogy lássuk, miért került a fiú a harmadik körben kiválasztásra – a játékos megfigyelők (scout) ún. vörös zászlóval jelölik a problémákat. Ez lehet karakter probléma (lásd a csapateltiltást) vagy egészségügyi dolgok (lásd a két sérülést). Így a cserkészkönyvekbe a piros lobogós pajtások egyre lejjebb találják magukat a képzeletbeli rangsorban.

Másodrészt, amiért ez a cikksorozat is elindult, iszonyatosan tehetséges a 2017-es újoncok futóosztálya. Hunt nem meglepetés, két elemző oldal is kiemelte. A ProFootballFocus (PFF) egyenesen szerelmes volt belé, a második körre vizionálták, sőt már-már becserélték volna az elsőbe is. A DraftWire óvatosabb volt, nem hitt a cserkészkönyvek megváltoztatásában, de a legjobbnak tartották és kiugró profi szezont vártak tőle. Nem annyira robbanékony, mint Cook, nem annyira erős, mint Fournette, mégis valahogy mindkettő hihetetlen keveréke.

Megáldva Le’Veon Bell látásával, hogy mikor nyílnak lyukak a falban, valamint azzal a képességgel, hogy nagyon kicsi helyeken is képes beférni, kvázi ahol van egy fél vállvédőnyi rés, ott ő berongyol. S ami szuper kvalitás az egészben, hogy jónéhány yarddal odébb ki is fut a legnagyobb forgalom közepette. 🙂

Egy biztos az eddig letett 401 futott és 538 összesített yardjához mindenkinek fel kell kötnie a gatyaszárát. Főleg 2017 nagy triászának: Fournette-nek, Cooknak és McCaffrey-nek.

Pongrácz Zoltán

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS