We need to talk about Zeke….

Michael Thomas rekordot döntő szerződéséről már múlt héten hallottunk, és ahogy közeleg a szezonnyitó, talán itt az ideje, hogy számba vegyük a csapatuknál új szerződésért sorban álló játékosokat: Melvin Gordon, Ezekiel Elliott, Yannick Ngakoue, és Ja’deveon Clowney.

Ezekiel Elliott már korábban is hangoztatta, hogy új szerződést szeretne, méghozzá olyat, ami őt tenné a liga legjobban fizetett futójává. Szerintem az ő esete a legkomplikáltabb. A lehívott 5. éves opció és a franchise tag miatt még extra 2 évig a Cowboys kontrollálja a jogait. 2019-ben keres 3.85 millió dollárt, 2020-ban pedig 9.09 millió ütné a markát, majd jöhet(ne) a tag. Elliott ebből nem kér. Állítólag a vezetőség tett egy ajánlatot elé, amit korrektnek tartottak.

“That’s one of the dilemmas at running back is that the league knows that you can win Super Bowls and not have the Emmitt Smith back there or not have Zeke back there,” Jones told CBS DFW. “You’ve got to do all of the things along with having Zeke that allow you to have other players so that you can win the Super Bowl. That’s what we’re going through.”

Magyarán Jerry Jones megbecsüli Elliottot, de a liga nem feltétlenül becsüli meg a pozíciót, és Zeke inkább lelépett egy mexikói tengerpartra edzeni. Süt a nap, szépek a nők, hatalmas partihelyszín, ugyan mi baja lehet ott egy olyan srácnak, akit egy hónappal ezelőtt egy koncerten a zsaruk bilincsbe vertek a biztonság kedvéért? Bár eltiltást azért nem kapott, de talán érthető, hogy a Cowboys miért húzódozik az elköteleződéstől.  Ha ez nem lenne elég, Amari Cooper és Dak Prescott hosszabbítása is lassacskán a körmükre ég, mindketten szerződésük utolsó évében vannak.

Azt viszont nem lehet modani, hogy ne lennének aktívak, Alfred Morris leigazolásával próbálják csillapítani a háborgó drukkerek lelkét. Hogy mekkora sikerrel, azzal kapcsolatban vannak kételyeim. Morris mögött két újonc, Tony Pollard és Mike Weber. Szerencse, hogy Garrett nem a futójáték köré építette fel az egész támadó koncepciót….

Sokkal egyszerűbb Melvin Gordon esete, aki az 5. éves opció alatt játszaná végig a szezont. Ő hosszú távú szerződést akar, a Chargers pedig  nem akar évi 10 millió dolláros átlag felé menni.  Az ördög mindig a részletekben rejlik, de első pillantásra ez nem tűnik rossz ajánlatnak. Bár évi 3-4 millióval karcsúbb, mint David Johnson vagy Todd Gurley szerződése, de még így is a liga 4.  legjobban fizetett futója lenne. Gordon ezt nem tartja elfogadhatónak, és cserét akar kiharcolna, a Chargers pedig megvonta a vállát, és megtiltotta neki, hogy bárkivel tárgyaljon. Én mindig a játékos pártján állok, de egy olyan futó, akinek igazán csak a tavalyi volt hatékony a szezonja, mindössze 0.6 ponttal gyengébb a csapata, amikor nincs a pályán, és egyre több sérüléssel küzd, ennél többet nem kap. Talán túljátszotta a lapjait.

Yannick Ngakoue a liga egyik legjobb pass rushere, akiről soha nem hallottál. Harmadik körös draftoltként szinte filléreket keres, teljesítményéhez és pozíciójához képest talán ő a liga legalulfizetettebb játékosa. A Jacksonville egyelőre nem adott neki új szerződést, ennek ellenére a héten megjelent az edzőtáborban. Valószínűleg nem engedheti meg magának, hogy a kihagyás miatt büntetést fizessen.

Ja’deveon Clowney úgy néz ki végre maga mögött hagyja a sérüléseit, bár attól messze van,  amit az első választástól elvárunk, és valószínűleg  már soha nem is fog komolyabb magasságokat elérni. Ő eddig még nem írta alá a franchise taget, ráadásul a Texans a linebacker pozíciója alapján akarja fizetni, ami több millió dollárral kevesebb, mint a defensive end tag. Ian Rapaport szerint Clowney a 3. előszezon meccs után fog a csapatnál jelentkezni, mert 16 millió azért mégiscsak szabad szemmel is jól látható összeg. Az embernek néha felül kell emelkednie az elvein.

Külön említést érdemel még Trent Wiliams, aki még mindig a liga egyik legjobban fizetett vakoldali falembere, de  annyira kiakadt a Redskins vezetésre, és különösen az orvosi csapatra, miután egy “jóindulatú” tumort félrekezeltek a koponyáján, hogy azt mondja, inkább visszavonul, minthogy újra betegye oda a lábát. Lehet valami ebben a fenyegetésben, ugyanis leigazolták a tavalyi szezonból 12 meccset kihagyó Donald Pennt. Mindig van lejjebb….

 

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS