Week 17 – playoff

Dallas Cowboys – New York Giants

Andy Dalton keresett egy nagy rakás lóvét az elmúlt néhány meccsen, és jövőre ismét harcban lesz egy kezdő pozícióért valahol. Aki kételkedik ebben, az nézze meg, a Bears-Jax irányítói között micsoda Trónok harca kaliberű kavarás volt.

De a győzelem úgyis a Cowboys védelmen múlik, akik azért a tartalékos 49ers ellen is fel tudtak adni 33 pontot. A Giants védelem többek között a rengeteg sérülésnek köszönhetően lesüllyedtek az év elején látott szintre. A támadósoruk a by week óta 12.4 pontot átlagol, ez még a Dallas D ellen sem sok jót ígér.

Arizona Cardinals – Los Angeles Rams

Szinte mindenki előre odaadja a Cardinalsnak ezt a győzelmet, mivel Goff nem játszik. Mi azért tippeljük a Rams győzelmet, mert Goff nem játszik. És persze minden meccs más, de a Klingsbury-Murray duó ellen McVay mérlege 3-0. Érdekesség, hogy tavaly is a 13. és a 17. héten találkoztak.
2019 Week 13 :    7 – 34 (Rams – Cardinals)
2019 Week 17 : 24 – 31 (Cardinals -Rams)
2020 Week 13:  38  -28 (Rams – Cardinals)

Persze Goff mellett Henderson és sajnos Cooper Kupp is kihagyja ezt a meccset, és Donald mellől hiányozni fog Brockers is.

A Cardinals erre a meccsre meglepetések nélkül érkezik, ha ezt elbukják, saját magukon kívűl senkit nem tudnak hibáztatni.

Green Bay Packers – Chicago Bears

Itt csak az a kérdés, hogy a GB pihenteti e a támadóoldalról a sztárjátékosait, mint Rodgers, Adams, és Jones. Mike Pettine zsebében van Trubisky és a Bears offense.

Trubisky sem szemre, sem a mélyebb statisztikai elemzések szerint nem játszik olyan jól, mint ahogy a végeredmény mutatja. Minden meccsen 2-3 ki nem kényszerített hibával el akarja adni a labdát, csak az a kérdés, az ellenfél hányat tud ebből megszerezni. A védelem maga alatt van hetek óta, ráadásul hiányzik az újonc Jaylon Johnson, aki kezdő CB, nincs a nickel Buster Skrine, szóval  Kindle Vildor, és Sherrick McManis sokszor lesz látható.  Az előző meccsükön a második negyed felétől már nem volt kérdés. Talán ma szorosabb lesz, és lehet a Rams győzelméért fohászkodni.

És most nézzük az AFC 10-5 mérlegű csapatait, akik közül egy kiesik. Kezdjük azzal a csapattal, amelyik sorsa nem a saját kezében van.

Duvaaaaaaal – Indianapolis Colts

A tippelést ezzel a meccsel kezdjük, de kezdés időpontja szerint ez lesz az utolsó. A ligát sem érdekli különösebben, hogy a Colts tudni fogja e az eredményeket. Maximum az enyhén érdekes kategóriából a teljesen érdektelenbe fog bekerülni. A fogadók kerüljék ezt  a meccset, ha lesz tétje, a Colts 40 ponttal veri a Jaxet, ha nem lesz, akkor kit érdekel.

Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals

Brandon Allen nagyon szép teljesítményt nyújt, ami a Ravens ellen is kevés lesz. Zac Taylor ékes példája azoknak az edzőknek, akik értenek az irányítókhoz, mégis bukás a teljesítményük. Taylor is kirúgta az asszisztenseinek nagy részét, de nem ez szokott lenni a megoldás (lásd Nagy, Matt).

Tennessee Titans – Houston Texans

Ha lesz valahol meglepetés, akkor az ez a meccs. Watson elég jó, és a Titans D elég gyenge ahhoz, hogy ez a meccs szoros legyen. És ne adj egy rosszul teljesítő csapatnak reményt a szezon utolsó meccsén, a negyedik negyedben.

Nagyon gyenge a Texans védelem is, de ők ma egy feladatra fognak koncentrálni, hogy megállítsák Henryt. Számomra nagy kérdés, hogy J.J Watt csak a kamerák előtt színészkedett, vagy ez a teljesítményén is meglátszik. Többet tud a Texans védelem, mint amit idán láttunk tőlük. Nem lesz több esélyük megmutatni.

Miami Dolphins – Buffalo Bills

A Buffalo kerete sokkal erősebb. Legyünk őszinték, bármennyire szeretjük Flores munkáját, az elmúlt két draftjuk nagyon gyengén sikerült, szinte nem érkezett használható játékos, de erről később. Josh Allen több franchise rekordot is megdönthet, és ezt szerintük meg is akarják dönteni.

Fitzmagic elkapa a koronavírust, ezért ha lehetséges, Tua még nagyobb nyomás alatt fog játszani. Kellemes plusz 3 fok körüli lesz a hőmérséklet, sok a sérült a Dolphins védelemben, például hiányzik a komplett linebacker sor.
Ez még nem a Dolphins éve, de remélem tévedünk.

Pittsburg Steelers – Cleveland Browns

A Steelers a 6. héten 38-7-re verte bucira az akkor ismét Super Bowl esélyes Barnákat. Azóta sok víz lefolyt a  helyi folyókban, a Browns nem tetteti tovább, hogy Mayfield sztárirányító, inkább az igazán jó játékosok kezébe adja a labádt, mint Chubb és Hunt. Ennek meg is van az eredménye, a passzjátékuk a 26., viszont a futójátékuk a 4. helyen áll, 2182 futott yard és 19 TD. Így mág azt is túl lehet élni, hogy a nagyra tartott védelmük meccsenként 26.5 pontot enged.

Ezen a meccsen hiányozni fog ráadásul Andrew Sendejo, Malcolm Smith, Karl Joseph,,B.J. Goodson, Denzel Ward, ezen kívűl Chris Hubbard, Harrison Bryant, és Charley Hughlett, a long snapper, és pár perccel a meccs előtt kiderül, hogy KEvin Johnson is elkapta, de nélküle jobb a csapat. Igazán stílusos lenne, és az egész éves teljesítményük alapján megérdemelt is, ha a tartalékos Vasas ellen kikapnának, és lemaradnának a rájátszásról Mason Rudolph Revenge Game.

És amivel zárjuk az alapszakaszt

Washington Football Team – Philadelphia Eagles

Az Eagles hiányzói: az összes támadófalember, és azok cseréi. Az EAgles várható támadófala: Brett Toth – Isaac Seumalo – Jason Kelce – Nate Herbig – Prince Tega Wanogho. És még hiányzik Miles Sanders, Goedert és Richard Rodgers.

A védőfalből “csak” Cox és Barnett, valamint Josh Sweat, idén 6 sack. A liga leggyengébb linebacker sorából a héten még 3 embert IR-re raktak, meg se nézzük, ki van még a keretben. A secondaryben van 3 egészséges safety, mind a három special teamer.

Alex Smith játszik, a vezetésével megnyerik a csoportot, ő lesz a Comeback Player of THe Year, és Ron Rivera lesz az Év Edzője, mert Amerika, és ez egy Hallmark sportfilmbe illő történet.

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS