Wild Card beharangozó – Baltimore Ravens-Los Angeles Chargers

Két héttel azután, hogy a Ravens idegenben agyonverte a Chargerst újra összecsap a két csapat, ezúttal Baltimore-ban. Az első összecsapáson Philip Riversre a passzjátékok 55%-ában érkezett nyomás, ennek fényében nem csoda, hogy 51.7-es passer ratinggel fejezte be a meccset. Ha hasonló képet mutat a mérkőzés most is, akkor hasonló végkimenetel várható.

Alapvető jellemzője a hazaiak védelmének, hogy mély, a koordinátor Don Martindale pedig jól sakkozik a játékosaival. A védőfalban Michael Pierce, Brandon Williams, Brent Urban, a passzsiettetők között Za’Darius Smith és Terrell Suggs, a secondaryből Marlon Humphrey, Eric Weddle és Tony Jefferson tudhatott maga mögött jól sikerült alapszakaszt. Egyedüli kivétel az ILB poszt, ott ha esetleg megsérülne ma C.J. Mosley, akkor bajban lehet a gárda, ugyanis Melvin Gordon egészségesebb, mint volt két hete, az ő korai downos futásai ha ülnek, akkor működik Ken Whisenhunt támadókoordinátor gameplanje. Sok külső futás várható, ugyanis a vendégek belső támadófalemberei nem igazán jók futásblokkolásban, a két tackle viszont jó ebben a műfajban, ráadásul Virgil Green és Sean Culkin személyében blokkolásban erős tight endek is segítik Gordont.

A Chargers lesz az első csapat, amelyik másodszorra játszik Lamar Jackson ellen, a saját bőrükön már egyszer megtapasztalhatták az újoncirányító játékát. Ez azért fontos, mert Jackson vezérletével egy NFL-csapatok számára szokatlan támadósort futtat Marty Mornhinweg offensive coordinator, sokat számíthat a tapasztalat, amit két hete szereztek Joey Bosáék. Ennek megfelelően megvan az esély arra, hogy Gus Bradleynek sikerül valamit kitalálni Jacksonék ellen. Nem segíti a Chargerst, hogy 4 alapesetben kezdő front7-játékosuk (Denzel Perryman, Jatavis Brown, Corey Liuget, Brandon Mebane) nélkül kellene valahogy megállítani ezt a futásorientált támadóegységet. Jackson kivételesen fut, de átlag alatti pontossággal passzol, de ettől még képes a zsebből szép dolgokra, lásd az összjátékát Mark Andrews-zal pont a Chargers ellen. Jackson mellett a futójáték másik fontos szereplője Gus Edwards, ő is újonc, 5.2 yardos átlaggal 718 yardot a Marshal Yanda vezette támadófal mögött.

A Bolts védelme elsősorban passz ellen hatékony, amivel keveset operál a Ravens. Joey Bosa és Melvin Ingram erős pass rusher tandemet alakít, a secondaryben pedig Casey Hayward, Desmond King és az újonc Derwin James személyében több kiváló játékos is szerepel, nem gondolnám, hogy Jackson gyakran fogja tudni megjátszani legfőbb célpontjait, John Brownt, Willie Sneadet, Michael Crabtree-t, valamint az újonc tight endet, Mark Andrewst.

A Ravensnél a nickelback Tavon Young játéka kérdéses, fontos lenne, hogy játsszon, ugyanis ő a hollók CB-sorából az a játékos, aki legjobban érzi magát a pálya közepén, több snapet játszott a slotban, mint a depth chart többi tagja (Brandon Carr, Marlon Humphrey, Jimmy Smith, Anthony Averett, Maurice Canady) együttvéve. Esetleges hiányában Carr húzódna belülre, Humphrey és Smith lenne a két szélső cornerback. A két gárda előző összecsapásán jammeléssel sikerült megzavarni a Chargers-elkapókat, pedig ligaelit névsornak dobálhat Philip Rivers, a Keenan Allen, Mike Williams, Tyrell Williams, Travis Benjamin sor miatt sokan irigykednek az NC State korábbi irányítójára.

A fogadóirodáknál 3-pontos favorit a Baltimore, 41.5 ponton áll az over/under. Véleményem szerint over esetén a Chargers, under esetén a Ravens lesz a továbbjutó és az under teljesülését tartom valószínűbbnek, matchupok szempontjából több nyerési pontot látok a hollóknál.

Papp Gábor

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS