Wild Card kör beharangozó – Panthers at Saints

New Orleans Saints – Carolina Panthers

Első nekifutásra mindenki beájul a Szentek idei teljesítményétől, lévén jóval méretesebb csinnadrattával masíroztak a rájátszásba, mint az ugyanolyan alapszakasz eredményt produkáló vendégek. Az alapszakaszban kétszer agyabugyálták el csoport ellenfelüket Drew Breesék, így jogosnak tűnik az esélyesként emlegetésük. Nopersze, Cam Newtonékat sem kell félteni, ha rájátszásos mérkőzésről van szó, ezért nem biztos, hogy jól teszi, aki lefutott meccsként értelmezi az utolsó wild card összecsapást.

Amikor a Saints támad…

Drew Brees, Alvin Kamara, Michael Thomas, Mark Ingram: már ez a négy név komoly tiszteletet parancsol magának, lévén az alapszakaszban ellenállhatatlanul mentek előre és húzták be a mérkőzéseiket. Korántsem biztos, hogy a SuperDome-ban ma este képesek lesznek megismételni ezt, lévén Luke Kuechly és védőtársai komoly energiát fektettek abba, hogy kiismerjék Breesék harcmodorát. A legnagyobb probléma a tight end hiány New Orleansban (Coby Fleener sérült), de ha megpróbáljuk Thomas mellé felsorakoztatni a hasonló teljesítményre képes elkapókat, akkor nagy nehézségekbe ütközünk. A Saints javára írható még a támadófalának magára találása, kötve hiszem, hogy Ryan Ramczyk bármilyen teret engedne a vén róka Julius Peppers nyomulásának.

Luke Kuechly és Thomas Davis elegendő lehet a futás ellen, bár nagyjából 150 yardot nyeltek mindkét alapszakasz meccsen, de Daryl Worley-tól nem várható el, hogy levédekezze Thomast. A védelmi fal, Kawann Shorttal az élén, képes lehet felszívni magát, de ha sok időt töltenek a pályán, akkor a fáradtságuk hamar kiütközhet és „belehalnak” az óra lepörgetésébe. Elsőszámú feladatuk, a hazaiak third down kísérleteinek megállítása.

Amikor a Panthers támad…

…akkor megnyeri a mérkőzést, mondhattuk volna nem is oly régen, azonban New Orleansban olyan védelmet sikerült összekovácsolni azóta, hogy annak Cam Newton és támadói ihatják meg a levét. Kezdjük a jóval, az egyes számúval: Newton egyedül maradt, mint a kisujja, elkapóit eladta a menedzsment, Greg Olsen sérülése óta értékelhetetlen, Devin Funchess pedig egyedül nem csinál nyarat. Főként egy olyan védelem ellen, ahol Marshon Lattimore és Ken Crawley kísérik el minden (r)útjára. Marad a lábmunka a vendégeknek, Jonathan Stewart és Christian McCaffrey duójának kell felnőni a feladathoz, aminek a másik oldalon Manti Te’o és Craig Robertson próbál majd ellenállni. Az alapszakaszban sikeresen abszolválták a feladatot, de ott még A.J. Klein is muzsikált, akinek hiánya nagy veszteség a hazai gárdának.

Ha pedig nem működik a futójáték és az egyre szedett-vedettnek tűnő támadófal sem képes megálljt parancsolni Cameron Jordanéknak, akkor ismét ott tartunk, ahol a part szakad. Marad a passzjáték, két célponttal, valamint a Newton-show. Ami, lássuk be őszintén, nem sok bizakodásra ad okot. A Saints minél hamarabb tudja passszolásra, egyben a hátrány miatt gyors játékra kényszeríteni Ron Rivera alakulatát, annál közelebb kerül a továbbjutáshoz. És Sean Paytonék megrendelhetik a(z első?) repülőjegyüket Minneapolisba.

Tipp: 28-17

Facebook
Twitter
Email értesítés
RSS